søndag 15. februar 2009

Belize!!!!!

Saa koselig med kommentarer og hilsner fra alle:) Vi brukte bare tre timer paa aa legge ut alt saa da er det herlig at noen leser og foelger med paa hva vi driver med ogsaa! Naa har vi endelig klart aa organisere oss med en fast bloggedag i uka saa det ikke blir saa laaaange oppsummeringer;) Anyways...

NAA ER VI I BELIZEPARADIS!
Reisen hit var lang og slitsom. Det startet med en flytur fra Habana til Cancun. Vi trodde vi kunne ta en buss direkte derfra og til Belize City, men med vaar flaks gikk selvfoelgelig ikke det! Vi maatte foerst ta en buss til Chetumal...en liten by helt paa grensen til Belize. Vi leverte fra oss baggasjen og hadde 6 timers ventetid i krokodillebyen foer nattbussen gikk til Chetumal. Da fikk vi ogsaa tid nok til aa spise den digge mexicanske tacoen som vi hadde lengtet saann etter paa Cuba:) Da vi ankom Chetumal var kl.6 om morgenen og nesten alt paa bussterminalen der var stengt...Vi fikk enda 4,5 timer aa vente foer bussen til Belize City skulle gaa. Vi tittet saa vidt ut av bussterminalen og skjoente at det ikke var mye aa se paa, saa vi sluknet paa hver vaar benk istedet. Etter en litt stressende passkontroll og 4 nye timer paa buss kom vi endelig til B.C, en ukoselig by som saa veldig kjedelig ut. Vi tok ut penger og satte oss paa baaten mot Caye Caulker!!!!

Caye Caulker er en 7km lang oey. Vi kan gaa barbeint fra ende til annen paa veier dekket av kritthvit sand. Foerste natten bodde vi paa et stille og kjedelig sted med to rare israelske jenter, men naa bor vi paa Tinas Backpackers hostel (soek paa youtube saa finner dere film av oss!). Det er et billig og livlig hostell med kjoekken saa vi kan lage egen mat! Det er digg! Desverre er det ikke hver dag det er vann i krana, men vi har jo sjoen da... og den bader vi i nesten hver dag:)

En av de to stoerste begivenhetene saa langt har vaert snorkletur til coralrevene som er utenfor oeya her. Vi seilte en time foer foerste snorklestopp, Coral Garden. Der var det masse smaa soete fisker aa se paa, men det var ingenting i forhold til de to neste stoppene. Andre stopp var Shark Ray Alley. Der lovet de at vi skulle svoemme med haier, men det var litt skuffende da vi bare saa en i vannet, langt unna... Men selv om haiene gjemte seg litt for oss fikk vi sett store Rokker. Den ene svoemmer fortsatt rundt i havet med navnet Ida tatovert paa ryggen:) Siste stopp var Hol Chan. Det var saa vidt vi orket aa hoppe uti, men vi er veldig glad for at vi gjorde det, for dette var det beste stedet. Har fikk vi se flere store rokker, haier og soete skilpadder:) Paa seilturen hjemover var det happy hour med "rum punch" og tortillasnacks!

Den andre store begivenheten var i gaar! Hele dagen bare sloeva vi rundt hostellet og i byen. Spiste is og sov to timer midt paa dagen. Det var helt herlig, men da klokken naermet seg solnedgang leide vi en av de kule lokale bilene her, en golfbil!!!! Vi drakk rom og cola og raanet oeya rundt i en time sammen med to norske gutter som vi har truffet her! Det er veldig deilig aa ha noen aa prate norsk med:) Det hjelper ikke saa mye paa spansken, men alle snakker engelsk her uansett.

Ellers er det ikke saa mye mer aa si for denne gang. Vi har lite planer videre og tar dagene som de kommer her. Haaper dere spiser syyykt mye grovbroed med fersk leverpostei og agurk i sympati med oss, hvis ikke burde dere begynne med det;)
Stooore klemmer fra knoll og tott<3<3<3

8 kommentarer:

  1. Dette ser jo helt sinnsykt ut!!! Parisbeskrivelsen virker troverdig og "Ida Rocker" må være vakker der hun svømmer. keep movin'. opplevelsene står i kø fortsatt!! 100000 klemmer

    SvarSlett
  2. mente PARADIS da....Paris er et stykke unna. Papp er ikke så dum.....

    SvarSlett
  3. herregud, så idyllisk!!<3<3 Høres vidunderlig ut!!<3<3 søkte rundt på youtube, men fant ingen filmer av dere. Fant derimot andre filmer fra Belize og "Tinas hostell", og det ser minst like deilig ut som dere beskriver. Og den dykketuren deres topper jo bare kaka!! Fy søren, at dere tørr!! Og så j#¤%&%¤ kuuuuult!!!=D=D

    Savner dere!!<3<3

    Rock on!!<3<3

    SvarSlett
  4. å, høres ut som dere virkelig koser dere, og det er bra! Hadde ikke gått inn på bloggen deres på en stund, og plutselig var det såå mye nytt og moro å lese! :D Jeg føler med dere når det gjelder savn til leverpostei og grovbrød! jeg savner også det !!
    en ting til: dere har jo blitt så brune! moro moro!!
    Ha det topp videre og gå ikke alene :P ;)
    glad i dere<3<3<3

    SvarSlett
  5. Helt knall å lese og se bilder! For et eventyr dere er med på!! Takk for sang og telefonsamtale i går - dere er fantastiske!!!!
    Superklem fra meg

    SvarSlett
  6. yes - dere er sett på youtube! Fant dere på to videoer: A day in the life at Tinas Hostel og Tinas Hostel, what its really like (fra valentines day). Videon fra valentin starter jo med nærbilde av deg Ida! morro - kanskje dere kan kreve litt penger for å drive reklame?!

    SvarSlett
  7. Du er en youtubemester, Hanne!!;) Nå fant jeg endelig filmene jeg og. Hehe!! Kult!!<3<3

    SvarSlett
  8. Dette høres helt utrolig ut! Og Cuba var vel topp selv om maten ikke er av det mest spennende. men ingen reiser til Cuba for matens skyld.....
    Kos dere videre. Og Beate, husk at vi er amnge små og store som ønsker at du skal komme tilbake frisk og opplagt i mai.
    Jeg kom fra Florida i dag, så jeg har vært i nærheten. Sol og sommer er vidunderlig! Nyt livet videre.
    Berit

    SvarSlett