torsdag 12. februar 2009

Cuba Libre<3!

Etter to timers flytur ved siden av en danske som var paa motorsykkeldrengetur, ankom vi
La Habana, uten et sted aa bo. Da var bibelen vaar (lonely planet) kjekk aa ha i baklomma! Vi hadde verdens soeteste taxisjaafoer som guidet oss paa veien mot Vedado (et omraade av byen). Helt tilfeldig moette vi mannen som skulle vaere vaar vert i tre netter framover. Et nydelig hus med en koselig spansktalende familie, men det var dyrt!!! Hvertfall i forhold til Mexico der vi ikke trengte aa tenke saa mye paa penger i det hele tatt... Sultne og slitene gikk vi for aa finne et supermarked saa vi kunne lage mat paa vaart eget lille kjoekken. Denne gangen var bibelens kart ikke til saerlig hjelp da vi gikk i motsatt retning av hva vi burde. Men vi fant en stor butikk med relativt godt utvalg, og det ble DIGG pastamiddag:)

Dagen derpaa gikk vi sikkert 2-3 mil totalt gjennom hele Habana for aa besoeke den eldste tobakkfabrikken i byen. Vi fulgte den beroemte Malecon, en mur langs kysten av Habana, der unge kjaerestepar koser seg i sola fra morgen til kveld. Vi doepte den om til Kjaeresteveggen!
Tobakkfabrikken var en artig opplevelse. Vi ble guidet rundt i fabrikken og fikk se hvordan de kjente cubanske sigarene produseres fra start til slutt. Mange innroekte sjeler der altsaa! Som underholdning for arbeiderne hadde de en mikrofon i oeverste etasje hvor det satt en mann og leste bok for dem med helt utrolig innlevelse. Hver uke var det forskjellige ting over hoeytalerne, men denne uken var det obligatorisk med boklesning...fantastisk morsomt!!! Skulle gjerne hatt bilde av han, men det var ikke lov til aa ta bilder inne i fabrikken:(
Etter aa ha hvilt beina og spist pastarester dro vi til vakre Hotel National for aa drikke vaar foerste cubanske Mojito! Vi hadde akkurat raad til to mojitoer, to strawberry daquiris og en skaal med peanoetter saa det var skikkelig partynight! Mens vi pratet om livet foer og etter doden hoerte vi for foerste gang det som har blitt vaar yndlings cubasang, Hasta Siempre<3 (Che comandante Che! Ja, vi har den paa CD!)

Siste dagen i Habana tok vi kontakt med danselaerer Abraham etter raad fra en venninne av Beates mommo. Etter avtalt tid dro vi til hans hus. Naboen hadde en stue der bord og stoler ble skoevet til side for at vi skulle faa danse. Vi hadde to timer og laerte en hel del da det var bare oss to og han. Supergoey!!! Abraham er en skjoenn person som virkelig ELSKER Norge. Han hadde med en hel pose med norske ting som sjokoladepapir, en bok om fjell og fjorder, kasett med norske folkeeventyr og spansk-norsk ordbok. Det var helt utrolig morsomt! Senere samme kveld tok han oss med til en gammel borg paa andre siden av byen. Der var det marked i gatene og utrolig vakker utsikt over byen. Vi avsluttet kvelden med mojito og iskrem<3!

4 kommentarer:

  1. Så gøy å høre! Jeg er imponert over hvor mye dere klarer å få med dere på reisen. Misunner dere masse!! Savner deg Ida. Stor klem fra Tonje! (big sis)

    SvarSlett
  2. Så gøy å få Cuba fortellinger og bilder. Dette frister en gammel mann. Regner med dere bringer hjme noen Che Guevara ting....

    SvarSlett
  3. Hei Beate, så fantastisk dette ser ut både beskrivelser og bilder, tor jeg setter meg på første fly! ok? ser ut på en mega snø haug utenfor kjøkkenvinduet...Marte hilser

    SvarSlett
  4. Fantastisk gøy å få følge dere på reisen, jeg lengter etter sommer og sol etter å ha sett alle bildene. Det virker veldig fjernt nå som vi snart ikke kan se ut av vinduene lenger for bare snø!!Benjamins nye hit er ABBAsanger, så nå synger han Mamma Mia og Dancing Queen av full hals i butikken og overalt - han er ganske god på teksten faktisk ;-)

    SvarSlett