onsdag 8. april 2009

Cuzco<3

Paa bussholdeplassen i Cuzco moette vi en soet tysk jente som hjalp oss med aa finne hostellet vi naa bor paa: Choquechaca, som ligger i gata med samme navn. Det er utrolig kaldt der, saa kaldt at vinduskarmen har blitt vaart kjoeleskap. Hver morgen naar vi vaakner faar vi skikkelig hyttefoelelse saa det er veldig koselig og egentlig. Det lille og daarlig utstyrte kjoekkenet bidrar ogsaa til hyttestemningen. Der kokkelerer og improviserer vi frem de deiligste retter:) Avocado i ulike former hoerer med til hvert maaltid! Es muy bueno<3

De foerste dagene gjorde vi ikke stort annet enn aa titte rundt i byen, besoeke forskjellige markeder og nyte livet i parken paa Plaza de Armas. Vi har kjoept oss deilige "alpaca" - gensere, luer, sokker og votter. Det er herlig!
Den 1. severdigheten vi fikk med oss var en av de flotte kirkene her. Det var en nydelig kirke med en altertavle av skinnende gull! Vi foelte oss veldig smaa i denne mektige bygningen.
Mandag 6. satt vi paa en fortauskant og ventet i 3 timer paa en prosesjon som skulle ende paa Plaza de Armas. Det var en hel haug med mennesker trykka sammen for faa med seg en av paaskens store begivenheter. Da toget entret Plazaen ulte brannbilene i kor med korpsmusikken som fulgte en Jesusstatue inn i den store kirken. Alle knelte og korset seg da Jesus passerte kirkedoeren og da det hele var over ble det stormende jubel. Beate ble veldig daarlig under seremonien og det aa komme seg ut av mengden med mennesker var umulig. En soet indianerdame rakte henne noen planter som hun skulle lukte paa for aa bli kvitt svimmelheten. Overraskende nok foelte Beate seg bedre paa et blunk:) Da alle skulle hvert til sitt var det et enormt kaos! Vi kavet oss frem og avsluttet kvelden med restaurantmiddag.

I gaar, tirsdag, hadde vi en sen og lang morgen. Da klokken ble 3 paa ettermiddagen gikk vi ut for aa finne den billigste og beste turen til Machu Picchu. Etter aa ha vaert innom x-antall reisebyraaer moette vi plutselig en norsk jente (Silje) som hang seg paa oss. Vi fant til slutt det vi ville ha og reiser til Machu Picchu i morgen:) Vi avtalte aa moete Silje og hennes venninner, Ingvild og Jenny, paa kvelden. Det ble middag og drinker etterfulgt av dansing paa et utested her. En fantastisk soet og morsom gjeng! Vi gleder oss til aa henge mer med dem:)

Over og ut...kjoer og tut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar