onsdag 22. april 2009

Puno, Copacabana og La Paz!

Puno!
Paa grunn av litt troebbel med bussene til Puno, maatte vi vente en dag i Cusco med pakkede "sekker" paa slep. Vi ankom Puno kl. 5.30 og det var kaldt! Byen var etter vaar mening ikke stort aa skryte av, men det var vaart foerste moete med Titikaka-sjoeen:) Allerede andre dag tok vi turen til siv-oeyene og Taquile.
Siv-oeyene var en kjempeopplevelse! Alt var laget av siv; oeya, husene, baatene, maten...De brukte til og med siv til aa fyre med!
Paa Taquile hadde vi bare knappe to timer saa vi fikk ikke sett hele oeya, men det vi saa var nydelig. Vi fikk servert lokal lunsj og koste oss med en fantastisk utsikt over Titikaka. De lokale menneskene satte prikken over i-en med sine nasjonaldrakter som de alltid gaar i.

Copacabana! (BOLIVIA)
Vi hadde hoert at dette stedet skulle vaere helt fantastisk kult, men det minnet ganske mye om Puno...Dermed ble ikke oppholdet veldig langt her heller. Men det var morsomt aa se de bolivianske kvinnene i sine store, glorete skjoert, frynsete sjal og med bowlerhatten godt plassert paa toppen av hodet. Vi fikk ogsaa oppleve soendagens hovedaktivitet i byen; bilpynting! Alle de lokale pyntet bilene sine med de vakreste blomster mens de drakk cervezas og koste seg, mens de fikk bilene sine velsignet av prester. En veldig morsom tradisjon som vi synes burde innfoeres i Asker og Baerum! En annen litt artig ting var at de spilte "bordfotball" i gatene.

La Paz!
Etter totalt seks dager i Puno og Copacabana tok vi buss til storbyen La Paz. Turen hit var helt ubeskrivelig vakker! Vi kjoerte med utsikt over nydelige Titikaka og langs de mektige, snoekledde Andes-fjellene.
Vi har naa vaert i La Paz i fire dager og vi liker det:) Det er lenge siden vi har vaert i en ordentlig storby saa vi nyter aa vandre i gatene og titte paa liv og roere. Til naa har vi besoekt "heksemarkedet"og musikkintrumentmuseet, spist billig, rask og digg gatemat (litt mageproblemer...) , og Ida har kjoept seg en suuperkul Charango (et strengeinstrument) som hun er helt forelsket i! I kveld skal vi sjekke ut kinoen her og vi gleder oss!!!:)

Hasta luego<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar