onsdag 8. april 2009

Veien til Cuzco!

Etter en fantastisk uke i Costa Rica gikk veien mot Peru! Turen startet med en busstur til San Jose hvor vi hadde en natt paa et nyyydelig hostell med badebasseng og greier og greier! Neste morgen vaaknet vi og gikk opp paa den vakre takterassen paa hostellet for aa spise frokost og drikke gratis kaffe<3! Da vi begynte aa faa litt daarlig tid til shuttelbussen som skulle ta oss til flyplassen soelte Ida hele kaffekoppen i fanget! Auauauauauau! Og mye styr for aa rekke alt! Men vi rakk vasking, skifting og pakking og kom til flyplassen i god tid foer avgang mot Miami!

Miami!!!!!
Den billigste billetten fra San Jose til Lima gikk via Miami. Da vi ankom maatte vi hente baggasjen og sjekke den inn paa nytt, litt merkelig... Vi maatte ogsaa gjennom flere sikkerhetskontroller og ved den ene ble vi splittet:( Ida gikk foerst og viste passet sitt. Han stilte mange ubehagelige spoersmaal som: Hvor skal du, hvorfor skal du dit, hvem betaler reisen din, dette har ikke du raad til, du er altfor ung... Og saa ba han henne foelge den groenne linja. Vi vekslet et blikk og Ida stoppet for aa vente paa Beate. Men neida... Beate fikk ingen spoersmaal, saa vidt et blikk foer hun ble bedt om aa foelge den gule linja. Dermed ble vi splittet og ante ikke hvordan vi skulle finne hverandre igjen:/ Paa toppen av en rulletrapp paa andre siden fant vi omsider hverandre. Det gikk bra, men var ingen hyggelig opplevelse for noen av oss.
Ellers var ventetimene i Miami (USA!!!!) ganske saa hyggelige. Vi spiste god mat, gikk i butikker og drakk digg kaffe paa Starbucks<3!

Saa gikk turen til Lima!
Vi ankom kl. 5.00 paa morgenen, spiste frokost og gikk rett til turistinformasjonen der vi fikk vite at bussen mot Cuzco ikke gikk foer kl. 14.45. Siden vi ikke hadde lyst til aa tilbringe tid i den farlige byen la vi oss for aa sove paa en kafe. Ikke veldig populaert blandt servitoerene, men vi sov godt og lenge! Da vi vaaknet tok vi frokost nr.2 paa superamerikanske Dunkin´Donuts foer vi tok taxi til bussholdeplassen. Der hadde vi enda litt mer ventetid og var litt lei av harde stoler saa vi fant veien til en soet park der vi lekte med blomster og snakket om Gud og Jesus. En koselig stund i Lima!

Siste stopp: Cuzco!
Det tok bare 20 timer...eller noe. En VELDIG lang tur som gikk overraskende bra. Beate sov nesten hele tiden og Ida saa paa fire spanglishfilmer i strekk! Aa vaakne i en buss og se de Peruanske fjellene utenfor var en ubeskrivelig vakker opplevelse. Etter to netter og tre dagers reise ankom vi vakre og mektige Cuzco. Etter begges mening er dette det vakreste stedet vi har sett paa turen. Det overgaar alle forventninger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar