tirsdag 3. mars 2009

Guatemala!

Onsdag morgen = poesende regn!!! Dagen startet med en times venting paa baaten som skulle ta oss til Independence. Samtaleemnet her var det store savnet etter hyttetur med regnvaer og alt av god mat og hygge som hoerer med til det. Etter en ny time i Independence tok bussen oss videre til Punta Gorda. Derfra gikk en ny baat til Puerto Barrios i Guatemala. Etter stempling av pass og slikt hoppet vi paa en buss til Guatemala City! Paa vei inn i byen kjoerte vi forbi et blodig aasted. Det var politisperringer, tv reportere, blod paa bakken og masse mennesker. Redselsfulle gjemte vi alle vaare verdisaker rundt om kring paa kroppen. Heldigvis fant vi et hotell rett overfor gata til busstoppet der vi trygt sovnet sammen med kakerlakker.


Torsdag morgen hoppet vi paa en Chickenbus til Antigua. Der moette vi en reiseguide som gratis og gladelig ville hjelpe oss med alt vi maatte trenge. Etter og ha installert oss paa et rent og kakerlakkfritt hotell, tok Juan (reiseguiden) oss med til en spanskskole etter oenske fra oss. Der moette vi rektor don Marco som fortalte oss om skolens opplegg og tilbud. Det tok ikke lang tid foer vi bestemte oss og signerte de noedvendige papirene. Dagene vaare har siden dette bestaatt av 5 timers en til en spanskundervisning. Vi har til og med vaare egne "Kungfu Panda" skriveboeker! Laererne vaare er to soete soestre som vi liker godt.

Vi bor hos en dame som serverer oss tre maaltider om dagen: desayuno, almuerza y cena. Det er myyye boenner, men vi har heldigvis piller for saant;) Saa deet...
Ellers sover vi best midt paa dagen. Et par timers siesta etter lunsj er midt i blinken for oss!


Vaart nye stamsted er et genialt sted: Cafe 2000!!! Her kan vi drikke god kaffe og se film gratis paa stort lerret dagen lang, og filmene er paa engelsk! I kveld er det Kill Bill som staar paa programmet:)

Desverre er det helt ekstremt kaldt her!! Vi pakker paa oss alt vi har av klaer, men forkjoelelsen trenger paa likevel. Guatemalerne synes ogsaa det er kaldt til aa vaere denne tiden av aaret og det er litt betryggende. Vi haaper at det blir varmere naar vi drar til Lago de Atitlan til uka.


Antigua er en vakker liten by omringet av vulkaner, blant annet den aktive Pacaya. Det er baade smaa og store markeder over alt og vi nyter livet i fred og harmoni her.


Gleder oss til MAAAANGE KOMMENTARER FRA DERE...hint, hint! Dere var saa flinke, kom igjen a! We miss you guys lissom!!!!


Nuss og suss<3


1 kommentar:

  1. Oi oi oi så heldige dere er som kan sanke alle disse opplevelsene og ta med dere i livssekken!!!!! Sååå flott å følge med og sååå deilig at dere klarer dere så utrolig bra!!!!! masse klemmer og lykke til videre vibes!!!!

    SvarSlett